Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
top of page

אבחון הפרעת קשב

הפרעת קשב, ובשמה הלועזי ADHD (או ADD כאשר היא מופיעה ללא ההיפראקטביות) מוגדרת כהפרעה נירולוגית מולדת. לרוב, תסמיניה של הפרעת הקשב כוללים אימפולסיביות, היסח דעת, היפראקטיביות, דחיינות ועוד.


לעתים מופיעים תסמינים אלו בקרב אנשים שאינם בעלי הפרעת קשב, ולכן אבחון חייב לעשות באופן מקצועי. התבססות על דעתם של אנשי מקצוע שאינם מתמחים בתחום אינה מספקת ואף עלולה להטעות. דוגמה טובה לכך ניתן למצוא בבלבול הקיים בין ליקויי למידה או ליקויי שפה להפרעת קשב - איבחון שגוי יגרום לטיפול לקוי בבעיה. כיום מקובל לערוך מבחנים ממוחשבים למיניהם, אולם למבחנים אלה מגבלות ובעיניי הם אינם מספיקים לכשעצמם. לצורך אפיון מובהק יש לפנות לאיש מקצוע מוסמך כפסיכיאטר, נוירולוג או רופא המתמחה בהפרעת קשב. במהלך אפיון על ידי מומחה יילקח בחשבון מכלול גורמים ביולוגיים ובסופו ייקבע האם מדובר בהפרעת קשב או לחילופין בבעיה כלשהי אחרת.

​לבעלי הפרעת קשב הצורך באבחון הוא חיוני. מחקרים רבים מראים על קשר הדוק בין חוסר אבחון וטיפול בהפרעת קשב להערכה עצמית נמוכה, הרגשת כישלון מתמשכת, תסכול ומרירות.


החיים עם הפרעת קשב לא מטופלת עלולים להיות קשים ורוויי מכשולים. אם יש לכם סיבה לחשוב שלכם כמבוגרים או לילדיכם קיימת הפרעת קשב, גשו לאבחון, קראו לבעיה בשמה וטפלו בה. ניתן לשלוט בהפרעת הקשב, לווסת ולמתן באמצעות טיפולי ביופידבק, אימון הפרעת קשב וריכוז, תרגולי מיינדפולנס ושימוש בכלי ה NLP ודמיון מודרך. אל תלכו לאיבוד, התקשרו.


מתלבטים? רוצים להתייעץ? אני כאן. שיחת ייעוץ ראשונה אינה כרוכה בהתחייבות או תשלום כלשהו.

ליז שמש : 054-5414193

 


פוסטים אחרונים

הצג הכול

Opmerkingen


bottom of page